Over de samenwerking
Vanaf Juni nodigt Moker kunstenaars uit als gastchef voor een uniek Take-Away menu geïnspireerd door verhalen en ervaringen.
Stephanie Van de Velde is kunstenaar, bezieler en chef kok in Moker. Zij verdiepte zich het afgelopen jaar in de Japanse keuken, geprikkeld door de ervaringen die ze opdeed als fotograaf in Tokyo. In Moker serveert ze Ramen Pastrami waar de toevoeging van de Roemeense specialiteit voor een nieuw Fusion gerecht zorgt. Door het principe van Fusion raakten we geïnspireerd om onze keuken te laten beïnvloeden door gasten met een andere kijk én een 'Ghost Kitchen' is geestiger met twee.
We beginnen de samenwerkingen met Sander Buyck uit Gent. Sander is fotograaf en reist jaarlijks naar India. Ook deze zomer zou hij in India vertoeven om het poëtische beeld in de realiteit op te zoeken en vast te leggen. Nu brengt hij de Indische keuken naar Moker met specialiteiten die hij in India leerde kennen.
Beide kunstenaars selecteerden een beeld uit hun reeksen uit India en Japan. Bij elke bestelling krijg je twee postkaarten. De prints zijn ook mee te bestellen als A3 Art print.